René Kruit zet achtervolging in.

Nieuwe Meerbode, 19 mei 2022.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was in de sporthal Proosdijhal de tiende speelavond van de dartclub Poel’s Eye. Door de corona is het seizoen korter dan gewoonlijk, namelijk 12 speelavonden in plaats van 15. Dit betekent dat de (eind)stand zo zoetjes aan steeds meer vorm krijgt. De kampioenstrijd lijkt tussen drie darters te gaan, en uitgerekend deze drie stonden aan het begin van de avond bij elkaar in de poule. Bak werd het kind van de rekening, want hij moest Daan Broekhuizen en René Kruit laten voorgaan in de winnaarsronde. Hoewel Daan als eerste in de poule eindigde werd René uiteindelijk toch nog de grote winnaar van de avond. In de halve finale rekende René namelijk alsnog af met Daan. De finale leek oorspronkelijk ook makkelijk te gaan, maar een 3-0 voorsprong verdampte volledig, waarna Dimitri Poncin ook nog eens meerdere wedstrijdpijlen kreeg. René won in extremis, en pakte ook nog eens bonuspunten voor de hoogste uitgooi van de avond met een mooie uitgooi van 133. Zodoende verkleinde hij zijn achterstand op Daan tot een kleine drie punten.

Luc van de Meer was ook uitstekend op dreef. Bijna hield hij de koploper (Daan) uit de winnaarsronde (2-3), maar daarna boekte hij zeer knappe overwinningen op onder andere Floortje van Zanten en Dennis Elderenbosch. Die laatste wedstrijd was de finale, zodoende won Luc, na in het verleden het vierde en derde niveau te hebben gewonnen, nu uiterst knap het tweede niveau.

Volgende week vrijdag 27 mei is de volgende speelavond. De inschrijving sluit 20.00 uur. Deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is nog meer informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *