Maandelijks archief: mei 2011

Voetbalteam Poel’s Eye 2011 schrijft geschiedenis! Eerste overwinning ooit.

Het is gelukt !  Eindelijk boekt het Poel’s Eye voetbalteam een overwinning.  In de vijfde wedstrijd stond iedereen op scherp.  De topvorm werd gehaald tegen een niet al te makkelijke tegenstander.  Na een aanval over rechts kopte Gerard Bak de bal werkelijk fantastisch binnen; 1 – 0 !!!!!  Na een spannende slotfase was de euforie, het extreme gevoel van vreugde, daar.  Iedereen besefte dat dit een uniek moment was ….   Overigens werden er in de overige vijf wedstrijden géén punten behaald en het doelpunt van Bak was het enige doelpunt van de dag.

Blind draw koppeltoernooi.

CHRISTOPHER BROUWER EN JEROEN VAN DEN HELDER
BLIND DRAW KOPPEL KAMPIOENEN 2011

Het unieke ‘blind draw’ koppeltoernooi werd voor de 2e keer gehouden en wederom werd het een prachtige avond.  Elke ronde een andere koppelmaat.  Vóór elke ronde werden er lootjes gepakt van de wedstrijdtafel, óók in de knock-out rondes !  Na vijf ronden volgde de knock-out fase verdeeld over een winnaars ronde en een verliezersronde.

VR:  Michel van Galen en Peter van de Laarse winnen van Hans Lok en Bianca Maarse
WR: Christopher Brouwer en Jeroen van den Helder winnen van Remco Maarse en René Verhoeven.

De laatste pijlen van het seizoen waren van Christopher.  Bij een 3-3 stand checkte hij 94 via Single 4, Dubbele Bull en Tops !!

Vrijwilligers belangrijk voor Poel’s Eye.

WIM KÖNST EN MR.19 STOPPEN

Wim KönstDe jaarlijkse vrijwilligersavond was een gezellige avond.
Er werd stil gestaan bij 9 seizoenen Poel’s Eye.  Een avondje Poel’s Eye is niet mogelijk zonder de belangrijke vrijwilligers.  Opbouwen en opruimen, het moet wel telkens gedaan worden.  Het bestuur bedankt Wim Könst, Wilco van Det, René Verhoeven, Gilbert van Eijck, Rob Braam; mannen KLASSE !
Ronald Hirsch hoort ook in dit rijtje; wedstrijdtafel, fotograaf en opruimer; Ronald; KLASSE !
Wim Könst stopt na talloze jaren, hij ontving een mooi statief als blijk van waardering; TOP Wim !
Mr. 19 stapt na 9 jaar uit het bestuur, hij ontving een prachtige karikatuur.
Later meer hierover ;o)

Danny Zorn voor derde keer kampioen!

Nieuwe meerbode, 19 mei 2011

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de laatste speelavond van het reguliere seizoen van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart. Er komt nog wel een blindkoppel toernooi, maar daarop zijn geen punten te scoren voor de ranking.

Danny Zorn had op de afgelopen speelavond al geen punten meer nodig.
Hij was al zeker van de eerste plaats.
Het was zijn derde titel op rij, dus hij kwam definitief in het bezit van de wisselbeker.

Een formidabele prestatie! De darters die vóór de speelavond in de Top Tien stonden, zouden deze Top Tien noteringen met verve verdedigen. Toch waren er op de afgelopen speelavond wel degelijk verschuivingen in de Top Tien. Arnold Sluys, Ilona Bak en Tim van de Poel waren in een spannende strijd verzeild geraakt omtrent de overige podium plaatsen, maar Gerard van de Weyden was de lachende derde. Of eigenlijk dus de lachende tweede. De derde plaats werd in rechtstreeks onderling duel tussen Arnold en Ilona beslist in het voordeel van Arnold. Omdat Tim van de Poel in de winnaarronde zijn punten aantal wist aan te scherpen, zakte Ilona zelfs nóg een plaatsje.
Ondanks al het dartsgeweld wijzigden de overige plaatsen in de Top Tien niet. Tim Maas verdiende, net als Danny Zorn, nog wel een grote fles Sconebier voor de hoogste uitgooi van de avond (120). Ook Rene Kruit (eerste) en Christopher (tweede) ‘scoorden’ een fles Sconebier
in de Sconeronde. Er waren echter ook wapenfeiten van darters die niet in de Top Tien
eindigden. Erik Jan Geelkerken stond voor de derde keer in vier optredens in een finale.
Na zijn zege in de winnaarronde en de Sconeronde, moest hij nu genoegen nemen met de
tweede plaats in de winnaarronde. Overigens was het dezelfde finale als de keer ervoor,
maar nu dan met omgekeerde uitslag. Toch weer een opmerkelijk goede prestatie van
Erik, wat heel wat beloofd voor de toekomst. Ook René Boon en Davey Monsees stonden
in een finale. Beiden voor het eerst ooit. Davey won de Extraronde met bijbehorende
Celebrations chocolaatjes. Al met al werd het seizoen waardig afgesloten. De top Tien van
het seizoen 2010 – 2011 is uiteindelijk geworden;

1; Danny Zorn. 2; Gerard van de Weyden,. 3; Arnold Sluys. 4; Tim van de Poel. 5; Ilona
Bak. 6; Gerard Bak. 7; Tim Maas. 8; Rene Kruit. 9; Remco Maarse. 10; Christopher
Brouwer.

Zoals reeds gemeld is het seizoen nog niet over. Volgende week zaterdag 28 mei is nog
een blind koppeltoernooi. Bij dit koppeltoernooi wordt elke ronde geloot wie met elkaar
dart. De inschrijving gebeurt dus per individu en niet per koppel. Misschien loot u wel dé
kampioen specialist Danny Zorn. Maar wie u ook loot, de gezelligheid staat weer voorop.
De inschrijving sluit om 19.45 uur, deelname kost drie en halve euro per persoon en de
minimum leeftijd is 15 jaar.

Laatste speelavond seizoen 2010-2011.

Gerard v.d. Weyden wint de avond

Eindstand:
1. DANNY ZORN

2. GERARD V.D. WEYDEN  3. ARNOLD SLUYS

Unieke foto! De hele top 10 aanwezig op laaste speelavond.

100 Arnaud van der Graaf € 53,50 !
Mystery Out Rad eind van de avond: ? niet gevallen.

Erik Jan Geelkerken wint Poel’s Eye in de Proosdijhal!

Nieuwe meerbode, 5 mei 2011

Kudelstaart. Afgelopen vrijdagavond was alweer de 14e speelavond van Poel’s Eye. Echter was het deze avond niet mogelijk om zoals altijd te kunnen vertoeven in het Dorpshuis en dus verhuisde we voor het eerst in historie naar Sporthal De Proosdijhal. Ook hier heeft het darten veel glorie dagen gekend en het was dan ook erg leuk om dit zo een keer te doen. Met dank aan Pieter Langelaan en Gerard Bak werden er extra stellingen en dartborden geregeld om deze in de Proosdijhal op te kunnen bouwen zodat iedereen tegelijker tijd kon spelen. Maar liefst zesendertig mensen vonden hun weg naar de sporthal, voor de een als van ouds en voor de ander iets totaal nieuws. Met een goede sfeer en wat oude bekende gezichten gaan we van start met een heerlijk avondje vol dartplezier. We starten met negen poultjes van vier, hiervan gaan twee personen per poul naar de winnaarsronde en twee naar de Scone ronde. Win je in de winaarsronde je eerst volgende wedstrijd na de poul dan blijf je ook in deze ronde. Mocht deze echter verloren worden dan kom je terecht in de Scone ronde. Ditzelfde geld ook voor de Scone ronde. Bij winst blijf je in de scone ronde, bij verlies kom je terecht in de E-ronde. Zo komt maar liefst iedereen op zijn eigen niveau terecht, de een met wat geluk en de ander met wat pech. Al met al word er lekker veel gedart. Na de pouls en de bepalende wedstrijd die je ronde gaat bepalen beginnen we met de kwartfinales van de winnaarsronde. In deze kwartfinales werden de volgende wedstrijden gespeeld: Tim van de Poel – Erik Jan Geelkerken, John Kater – William Hunitetu, Arnols Sluijs – Ilona van Emden, Arie van de Eijkel – Gerard van der Weijden. Hieruit ontstonden de volgende halve finales: Erik Jan Geelkerken wint van John Kater en Gerard van der Weijden won van Arnold Sluijs. De finale ging dus tussen Erik jan en Gerard, na een fantastische finale waarin alle legs gespeeld moesten worden voor de uiteindelijke beslissing was het Erik Jan die er met de volle winst vandoor ging. De uiteindelijke winnaar van de Scone Ronde was Rene Kruit die wist te winnen van Ronald Baars en in de E-ronde was Mike Miltenburg net te sterk voor Robert Cools. Meer wedstrijd infomatie hierover leest u in het verslag van volgende week evenals de actuele stand van dit moment. Ook was er natuurlijk nog een hoogste finish, deze was van een oud bekende in de Proosdijhal: John Wey met een 137 uitgooi! Volgende week vrijdag is alweer de laatste reguliere speelavond van dit seizoen maar niet getreurd, volgende seizoen gaan we gewoon weer van start. Kom gerust een keer kijken of doe eens een keertje mee. Ditmaal gewoon weer in het dorpshuis, inschrijven kan tot 19.45 voor 3,50 mits je nog niet ouder ben dan 15. Na deze laatste reguliere speelavond zal er nog wel speciaal toernooi plaatsvinden, ook hierover volgt nog meer info. Zie anders ook www.poelseye.nl