René Kruit zet achtervolging in.

Dimitri, René, Luc en Dennis.

De kampioenstrijd lijkt tussen drie darters te gaan, en uitgerekend deze drie stonden aan het begin van de tiende speelavond bij elkaar in de poule. Bak werd het kind van de rekening, want hij moest Daan Broekhuizen en René Kruit laten voorgaan in de winnaarsronde. Hoewel Daan als eerste in de poule eindigde werd René uiteindelijk toch nog de grote winnaar van de avond. In de halve finale rekende René namelijk alsnog af met Daan. De finale leek oorspronkelijk ook makkelijk te gaan, maar een 3-0 voorsprong verdampte volledig, waarna Dimitri Poncin ook nog eens meerdere wedstrijdpijlen kreeg. René won in extremis, en pakte ook nog eens bonuspunten voor de hoogste uitgooi van de avond met een mooie uitgooi van 133. Zodoende verkleinde hij zijn achterstand op Daan tot een kleine drie punten.

Danny, Rick, Bak en Rob.

Luc van de Meer was ook uitstekend op dreef. Bijna hield hij de koploper (Daan) uit de winnaarsronde (2-3), maar daarna boekte hij zeer knappe overwinningen op onder andere Floortje van Zanten en Dennis Elderenbosch. Die laatste wedstrijd was de finale, zodoende won Luc, na in het verleden het vierde en derde niveau te hebben gewonnen, nu uiterst knap het tweede niveau.

Bak probeerde de avond nog een beetje te redden. Dat lukte tot de finale, maar de laatste horde bleek net een hindernis teveel. Zodoende won Rick Fransen, na de verloren finale van de vorige keer, het derde niveau.

Rob Braam bereikte voor de elfde keer ooit een finale, maar Danny van de Plas won voor de tweede keer dit seizoen het vierde niveau.

Speelavond 10WinnaarFinalist
WinnaarsrondeRené KruitDimitri Poncin
Tweede niveauLuc van de MeerDennis Elderenbosch
Derde niveauRick FransenBak
Vierde niveauDanny van de PlasRob Braam
Overig :Deelnemers :34
Hoogste uitgooiRené Kruit133
Triple PotMartin, missaldo : 1301 + 86 = 1387
Mystery OutGeen winnaar€ 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *