Bak wint speelavond en grijpt laatste strohalm.

Bak greep met de speelavond overwinning zijn laatste kans op het kampioenschap. Bak versloeg in de halve finale de koploper Daan Broekhuizen. Toch deed Daan goede zaken, want hij liep een puntje uit op René Kruit. Daan is koploper, René volgt op vier punten en Bak op acht. Op de volgende speelavond gaat de ontknoping van deze spannende strijd plaats vinden.

Ook valt dan de beslissing in de vierde periode, waar ook belangrijke punten (2) zijn te verdienen. Dimitri Poncin kan hier nog roet in het eten gooien voor de podium- en de Top Tien spelers, hij gaat niet voor de punten, maar voor de eer. René is koploper, Dimitri volgt op twee punten, Daan op drie punten en Dennis Splinter, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van René, op vier punten.

Voor Bak was het zijn 25ste speelavond overwinning ooit, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Danny Zorn. Alleen Marco Cornelisse won meer speelavonden (35). De finalist op deze avond was Ronald Baars, het was zijn elfde grote finale ooit. Helaas wacht hij nog altijd op zijn eerste overwinning.

Aan het eind van het seizoen wordt de Top Tien gehuldigd. Met het oog daarop deed Tjitte Miedema goede zaken, door het tweede niveau te winnen steeg hij van de twaalfde naar de tiende plaats. Danny de Hartog, die door Tjitte naar de B ronde werd gestuurd, en Raymond van de Weiden volgen echter op slechts één puntje, dus ook dat beloofd nog spannend te worden. Rob Poland was de finalist in het tweede niveau.

Hoewel Erik Jan Geelkerken het derde niveau won, en Danny de finalist was, deden zij met het oog op de Top Tien geen goede zaken. Beiden moeten nog vol aan de bak om in de Top Tien terecht te komen. Erik Jan moet zelfs een gat van acht punten op Tjitte goed zien te maken. Dat is veel, maar niet onmogelijk.

Gilbert van Eijk won voor alweer de vierde keer dit seizoen het vierde niveau. Peter van de Laarse was de finalist.

De hoogste uitgooi van de avond levert twee bonuspunten op. Ook deze punten kunnen een belangrijke rol spelen in de strijd om het kampioenschap en de Top Tien. Zo had Bak dit seizoen al twee keer de hoogste uitgooi (waaronder een 170 finish !). Yuri Beringel beleefde deze avond een primeur. Met een prachtige finish van 130 tekende hij voor het eerst ooit voor de hoogste uitgooi van de avond.

Speelavond 11WinnaarFinalist
WinnaarsrondeBakRonald Baars
Tweede niveauTjitte MiedemaRob Poland
Derde niveauErik Jan GeelkerkenDanny de Hartog
Vierde niveauGilbert van EijkPeter van de Laarse
Overig :Deelnemers :37
Hoogste uitgooiYuri Beringel130
Triple PotRené van Veen, missaldo : 1387 + 116 = 1503
Mystery OutGeen winnaar€ 54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *