Remco Pannekoek en Bak winnen Blind Koppel.

Nieuwe Meerbode, 19 januari 2017.

Kudelstaart. Vorige week zaterdag was het weer tijd voor één van de drie zaterdag toernooien bij de dartclub Poel’s Eye, namelijk het Blind koppel toernooi. Er waren veertig deelnemers, een keurige opkomst, ook organisatorisch gezien (precies tien koppels). Bij dit toernooi werd elke darter vier ronden lang blindelings gekoppeld aan een dartsmaat en twee tegenstanders. Elke wedstrijd werd er drie legs gespeeld, zodat iedere darter nul tot drie punten kon verdienen. Na vier wedstrijd ronden werd de stand opgemaakt en gingen er 16 darters naar zowel de winnaar als de verliezerronde. Ook in het knock out systeem herhaalde de darters carrousel zich. Acht darters bereikten uiteindelijk knap de halve finales van de winnaarronde, maar voor Martin, Moreno, Joris en Rene Kruit bleek dit dan toch hun eindhalte. De finale ging uiteindelijk tussen Remco Pannekoek met Bak tegen Rob Braam met Marco Cornelisse. Het koppel Remco met Bak had in het verleden al wat eremetaal veroverd. Bak won het eerste toernooi in 2010, Remco werd vorig jaar tweede. Voor Rob daarentegen was het zijn eerste Grote Finale ooit, een uitstekende prestatie. Rob met Marco wisten zich nog aardig te verweren en hadden elke leg kans op een dubbel, maar het kwartje viel telkens net de verkeerde kant op. Hierdoor werden Remco met Bak uiteindelijk dan toch de terechte Koppel Koningen. Beide koppels kregen prachtige bekers.

Ook in de verliezerronde waren prijzen te verdienen, hierover volgende week meer. De prijs voor de Hoogste Uitgooi was voor Peter van de Laarse die een restscore van 106 wist uit te gooien. Uiteraard werd ook het spel de Triple Pot gespeeld. Het was precies de honderdste keer ooit. De allereerste keer mocht Ilona van Emden het proberen, en alsof het zo moest zijn werd zij ook nu uitgeloot. Voor het eerst dit seizoen werd de juiste Triple geraakt, wat goed was voor een mooi geldbedrag. In de honderd pogingen tot nu toe werd negentien keer de juiste Triple geraakt. De filmpjes van alle raak gegooide pogingen zijn terug te zien op de website onder het menu ‘Historie’.

Na dit geslaagde toernooi staat volgende week vrijdag, 27 januari, weer een gewone, individuele speelavond op de agenda in het Dorpshuis van Kudelstaart. Iedereen van man tot vrouw en van jong tot oud is van harte welkom. De Poel’s Eye is geen besloten club, van te voren inschrijven is niet nodig. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Meer informatie over de dartclub Poel’s Eye is te vinden op de website www.poelseye.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *