Talentvolle Lars wint finale.

Nieuwe Meerbode, 19 november 2015.

Kudelstaart. De vorige speelavond was de vijfde van het seizoen van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart. Zoals gewoonlijk werd de speelavond gestart met poules. Hier werden al enkele opmerkelijke prestaties geleverd. Zo won Albert Geleijn knap van Nick Dekker. De talentvolle Lars Plaisier won van zowel van Davey Monsees als Kilian Broeren. Zoals vorige week gemeld zou Lars dit kunststukje tegen Davey later op de avond herhalen in de finale van het tweede niveau, een uitstekende prestatie. Kilian Broeren was echter veroordeeld tot het derde niveau. Hierin trof hij in de kwartfinale Nick Dekker. Helaas was de kwartfinale voor Nick het eindstation, net als voor Jan Berk en Rob Braam. Guido Scholten en Remco Pannekoek reikten tot de finale, maar de finale ging tussen Tibor Hoogervorst en Kilian. Kilian wist uiteindelijk de finale te winnen. Het was voor Kilian, na de winst op het tweede niveau, de tweede gewonnen finale van dit seizoen, en de achtste ooit (waarvan twee op het hoogste niveau).

Op het vierde niveau bereikte Wilco van Det voor het eerst dit seizoen de halve finale. Giovanni daarentegen bereikte dit seizoen al twee keer de finale, maar ook hij strandde nu jammerlijk in de halve finale. De finale ging uiteindelijk tussen Tim van de Poel en Joris Voorn. Tim won, het was ‘pas’ zijn eerste finale van dit seizoen. Vorig seizoen bereikte Tim maar liefst acht keer een finale, waarvan hij er zes won. In totaal won Tim al veertien finales ooit, waarvan vier op het hoogste niveau. Alles bij elkaar genomen presteerde het dartsteam Bak BV deze speelavond opmerkelijk sterk. Niet alleen behoorden Kilian en Tim tot dit team, maar ook de finalisten op het hoogste niveau; Gerard Bak en William Hunitetu. Het was de tweede keer dit seizoen dat zij elkaar troffen in deze finale, maar nu was de winnaar anders; Bak. William had echter nog wel met een mooie finish van 154 de Hoogste Uitgooi van de avond.

Op de website ww.poelseye.nl kunt u het één en ander terug lezen en bekijken. Alle uitslagen van alle speelavonden en toernooien zijn terug te vinden, maar ook bijvoorbeeld de gehele finale op het hoogste niveau van de afgelopen speelavond. De volgende speelavond is morgen, vrijdag 20 november, met hopelijk weer veel nieuwe dart liefhebbers en ‘oude bekenden’. Vier nieuwe ronden, vier nieuwe kansen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een zogenaamd open deuren beleid; lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *