Bak wint eindelijk weer.

Nieuwe Meerbode, 12 november 2015.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de vijfde speelavond van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart. Er was een verassende deelnemer uit Spanje, en nee, het was niet Sinterklaas. Davey Monsees was, zonder knechten en pepernoten, gewoon met het vliegtuig, en dus niet met de stoomboot, overgekomen. Davey won in het verleden twee speelavonden en eindigde ooit als derde in de eindstand. Davey had geen cadeautjes meegenomen, maar liet zichzelf in de poule verassen door de jeugdige, en zeer talentvolle, Lars Plaisier. Beiden gingen evengoed naar de A ronde omdat zij als eerste en tweede in de poule eindigden. In de tussenronde verloor Davey echter van Danny Zorn, en Lars van Remco Maarse. Remco bereikte dus de kwartfinale van het hoogste niveau, net als Ronald Baars, Gilbert van Eijk en Huib Gootjes. Danny Zorn en John Kater strandden pas in de halve finale. De finale ging uiteindelijk tussen William Hunitetu en Gerard Bak. Het was alweer de vierde finale van William dit seizoen. Twee keer won hij, waaronder van Bak. De finale die William verloor was tegen Danny Zorn. Danny kwam toen door deze overwinning op gelijke hoogte met Bak wat betreft het aantal speelavond overwinningen ooit (22 keer). Bak kon nu dus weer iets uitlopen Danny. Door de finale tegen William te winnen breidde Bak, na twee seizoen droog te hebben gestaan, dan eindelijk zijn aantal speelavond overwinningen weer uit. Overigens had William met een zeer hoge finish van 154 nog wel de Hoogste Uitgooi van de avond.

Lars en Davey waren ondertussen aan het winnen geslagen op het tweede niveau. Ook Tjitte Miedema en Erik Jan Geelkerken konden dit duo in de halve finale niet tegenhouden. Davey kreeg dus zijn kans op revanche voor zijn verliespartij eerder op de avond in de poule. Lars bewees echter dat zijn overwinning niet op toeval was gebaseerd en deed het in de finale razend knap dunnetjes over. Het was voor Lars zijn eerste finale en overwinning bij de Poel’s Eye. Hij was dan ook pas voor de tweede keer aanwezig en bleek een groot talent te zijn.

Volgende week kunt u lezen hoe het op deze avond ging op het derde en vierde niveau. Dit kunt u ook alvast lezen op de website www.poelseye.nl. Hier kunt u ook de hele finale op het hoogste niveau tussen Bak en William terug zien. Vooral de laatste leg van Bak (binnen vijftien pijlen uit) is het bekijken waard. Volgende week vrijdag, 20 november, is de volgende speelavond. Nieuwelingen zijn altijd meer dan welkom. Wees niet bang dat het niveau te hoog is, want juist om die reden zijn er vier niveaus. Het motto van de Poel’s Eye is niet voor niets; ‘zoveel als mogelijk darten, op zoveel als mogelijk het eigen niveau. Wel zo gezellig!’ Elke darter kan zonder opgave vooraf meedoen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *