Tim wint voor de derde keer ooit.

Nieuwe Meerbode, 13 november 2014.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de vierde speelavond van het dertiende seizoen van de dartclub Poel’s Eye. Het was de 219de speelavond ooit. Deze 219 speelavonden leverden 66 verschillende speelavond winnaars op. Patrick van Santen was op de tweede speelavond van dit seizoen de laatste nieuwe winnaar. Van de 66 winnaars wonnen 44 darters één of twee keer. Tim van de Poel was één van deze darters. Hij won twee speelavonden, maar dat was ondertussen drie en vier seizoenen geleden. Op de afgelopen speelavond haalde Tim voor de zevende keer ooit de finale. Tegenstander was niemand minder dan William Hunitetu. William won vorig seizoen vier speelavonden, en dit seizoen alweer één. Tim was deze avond echter in goede vorm, wat hij nog eens extra onderstreepte met een mooie finish van 127, welke uiteindelijk de hoogste uitgooi van de avond bleek te zijn. Ook versloeg hij in totaal vier oud speelavond winnaars. In de poule was Hubert Jurka de eerste (tweevoudig) oud speelavond winnaar op het pad van Tim. In de tussenronde was Erik Jan Geelkerken (3) het volgende slachtoffer van de dadendrang van Tim, en in de halve finale  Nick Dekker (1) De vierde oud speelavond winnaar die Tim versloeg was dus William Hunitetu in de finale. Hierdoor kwam Tim met drie speelavond overwinningen op gelijke hoogte met zeven andere darters. Van de dit seizoen aanwezige darters wonnen zes darters nog vaker. William bleef dus steken op vijf speelavonden. Tjitte won er zes, Jeroen van den Helder acht, René Kruit negen, Danny Zorn 16 en Bak 22. Overigens is de finale tussen Tim en William in zijn geheel terug te zien op de website van de Poel’s Eye.

Erik Jan werd dan wel door Tim tot het tweede niveau veroordeeld, hier hervond hij zich weer. Na overwinningen op Renco Pannekoek en Rick Fransen bereikte Erik Jan de finale. In de finale wachtte een ervaren darter. Voor Ronald Baars was het zijn 21ste finale ooit, waaronder vijf op het hoogste niveau. Toch won Erik Jan deze finale. Ben van de Zalm gooide ook weer hoge ogen, hij bereikte de halve finale. Op de vorige speelavond won hij het derde niveau in de finale van John Kater. John ging deze avond echter op herhaling en bereikte wederom de finale van het derde niveau. Zijn tegenstander was Jeroen van den Helder, die op de vorige speelavond het vierde niveau had gewonnen. Hoe dit afliep kunt u volgende week lezen in dit medium, of alvast op de website www.poelseye.nl.

De volgende speelavond is volgende week vrijdag 21 november. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een open deuren beleid, lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig, u bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *