Lenny Vork op titeljacht.

Nieuwe Meerbode, 9 oktober 2014.

Kudelstaart. Tot vijf seizoenen geleden had de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart, acht jaar lang, een aparte dames competitie. Vanaf toen deden de dames echter gezellig met de heren mee. Dat was óók voor wat betreft het darten veel leuker. Er werd namelijk niet langer geselecteerd op het man- of vrouw zijn, maar via ‘natuurlijke wijze’ op sterkte. Door een tweevoudige splitsing, in de poule en de zogenaamde tussenronde, formeerden zich uiteindelijk vier niveaus. Door de jaren heen wisten de dames meerdere keren te winnen. Floor van Zanten (vijf keer), Rilana Erades en Ilona van Emden (beiden twee keer) zegevierden zelfs ooit op het hoogste niveau. Ook wonnen Floor (5) en Ilona (3) op één van de lagere niveaus. Angelique Maarse won ook alweer drie titels op het B niveau. Ans Engel wist twee keer te zegevieren. Voorlopig is Patricia Zandvoort de laatste dame die (vorig seizoen) een finale won bij de Poel’s Eye. Op de afgelopen, eerste speelavond van het seizoen, stonden drie dames in de kwartfinale van de B Verliezerronde. Eén dame zou sowieso afvallen want ‘tweevoudig winnares’ Ans stond tegenover Lenny Vork. Lenny won uiteindelijk deze slijtageslag. De andere dame, Henny Taal, verloor jammerlijk van Luc van de Meer. Hoewel Luc in de halve finale hoog boven Jan Berk uittoornde was Jan deze keer, figuurlijk gezien, een maatje groter. Ondertussen bereikte Lenny via Co Lagerweij voor het eerst ooit een finale bij de Poel’s Eye. Helaas werd Lenny echter niet een nieuwe vrouwelijke winnares, want het was Jan die voor de tweede keer ooit een finale won.

Op het derde niveau waren Philip Scholten en Pietje van Overbruggen uitstekend op dreef. Zij bereikten beiden knap de halve finales. De finale ging echter tussen Tim van de Poel en Victor van Schie. Hoewel Victor met zijn tiende finale bij de Poel’s Eye een jubileum ‘vierde’, was het Tim die op het eind van deze avond wat te vieren had.

Op het tweede niveau bereikten Tjitte Miedema en Bak de halve finales, maar de finale ging uiteindelijk tussen André van de Niet en Remco Maarse. Uiteindelijk won André voor de derde keer ooit een finale bij de Poel’s Eye. Remco verloor dan wel de finale, wel had hij met een knappe 119 finish de hoogste uitgooi van de avond.

Op het hoogste niveau bereikten oude rot Ronald Baars en nieuwkomer Johan van Polanen de halve finale. De finale ging echter tussen William Hunitetu en Danny Zorn, waarbij William de eerste winnaar van het nieuwe seizoen werd.

De volgende speelavond is morgen, vrijdag 10 oktober. Vier nieuwe ronden, vier nieuwe kansen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een zogenaamd open deuren beleid; lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *