Victor(ie) voor Tim van de Poel’s Eye.

Nieuwe Meerbode, 2 oktober 2014.

Kudelstaart. Na de Open Kudelstaart van twee weken geleden was vorige week vrijdag dan eindelijk de eerste speelavond van het seizoen van de dartclub Poel’s Eye. Sommige darters moesten weer even in hun ritme komen na de lange zomer, andere darters bleken tegelijk in topvorm. In de poule waren dan ook vele verassende uitslagen. Zo won Wim Könst van Erik Jan Geelkerken, Piet van Overbruggen van Danny Zorn, Jan van Zanten van Bak en Rob Braam van Tom Keijzer. Dat waren stuk voor stuk knappe overwinningen. Toch herstelden de genoemde verliezers zich uitstekend, want allen wisten zich alsnog voor de A ronde (het hoogste niveau) te plaatsen. Erik Jan en Tom bereikten uiteindelijk de kwart finales, net als Peter van de Laarse en Gilbert van Eijk. Danny wist zijn eer nóg beter te ‘herstellen’ door via Ronald Baars de finale te bereiken. In de andere halve finale stond een nieuwkomer. Johan van Polanen wist bij zijn debuut te imponeren maar moest uiteindelijk William Hunitetu voorrang verlenen richting de finale. William en Danny zijn gerespecteerde darters. Hoewel zij al vele finales speelden (en wonnen) was dit hun eerste finale tegen elkaar op het hoogste niveau van een speelavond. Wel stonden zij twee keer tegenover elkaar in de finale van de Kudelstaart Open, waarbij Danny beide keren als winnaar tevoorschijn kwam. Maar, niet alleen heeft William ondertussen de Open Kudelstaart 2014 op zijn naam staan, ook won hij nu de eerste finale van het huidige seizoen.

Op het tweede niveau bereikten Arno Kroon, Frank Droogh, Oscar Gootjes en Ilona van Emden de kwartfinales. Tjitte Miedema en Bak reikten één stapje verder, maar de finale ging uiteindelijk tussen André van de Niet en Remco Maarse. Uiteindelijk won André voor de derde keer ooit een finale bij de Poel’s Eye. Remco verloor dan wel de finale, wel had hij met een knappe 119 finish de hoogste uitgooi van de avond.

Volgende week kunt u in dit medium meer nieuws over het derde en vierde niveau vernemen. Bijvoorbeeld dat Victor van Schie voor de tiende keer ooit een finale bij de Poel’s Eye bereikte, maar dat het Tim van de Poel was die voor de achtste keer ooit de Victorie wist te behalen, in dit geval op het derde niveau.

De volgende speelavond is volgende week vrijdag 10 oktober. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *