Eerste open de Kwakel koppeltoernooi darten voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 13 oktober was in het dorpshuis de Quakel in de Kwakel het eerste koppeldarttoernooi. Al 10 jaar organiseert het activiteitencomité van het dorpshuis in samenwerken met Gerard Bak en Pieter Langelaan met succes een single dart toernooi in januari.

Tijdens het laatste single  toernooi werd er door verschillende deelnemers gevraagd of en niet nog een toernooi georganiseerd kon worden in het dorpshuis de Quakel. Dit stond Piet Kas van het dorpshuis en Gerard en Pieter wel aan en toen is er gelijk besloten een koppeltoernooi te organiseren.

Net als op de single toernooien was het ook nu weer heel gezellig en werd een leuk pijltje gegooid. De inschrijving was gestart om 12:00 uur, het toernooi startte om 13:30 uur. Er waren voor het toernooi 20 koppels gekomen om deel te nemen. Dit is een leuk aantal hoewel de organisatie toch op wat meer mensen had gehoopt. Dit deed de sfeer echter niets ten onder.

Na eerst poeltjes te spelen werden de nummers 1 &2 van de poeltjes gescheiden van de nummers 3 & 4. De nummers 1 & 2 speelde verder in de winnaarronde en de nummers 3 & 4 speelde de verliezerronde.

In de finale van de verliezerronde speelde uiteindelijk 2 Kwakelaars tegen 2 darters uit de Zuid Holland. Johan Breur en Coen Verhaar uit de Kwakel hadden in de voorgaande rondes hun kruit al verschoten en verloren de finale met  3-0 van Pascal Kuilboer uit Lisse en Vincent van der Leek uit Leiden.

De finale van de winnaarronde ging tussen de Kwakel en Kudelstaart. Helaas voor de Kwakelaars lukte het Rene en Rick Kruyt niet om van Danny Zorn en William Hunitetu uit Kudelstaart te winnen. Ook in deze finale verloren de Kwakelaars zonder een leg te pakken met 5 – 0.

Hoewel de Kwakelaars niet met de eerste prijzen naar huis gingen was het toch een geslaagde middag. Voor het volgende jaar werden gelijk de datums vast gelegd voor de volgende toernooien.

Singletoernooi 501 – 19 Januari 2013
Koppeltoernooi – 19 oktober 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *