Brent Plaisier slaat dubbelslag.

Voor de vierde keer op rij waren er meer dan vijftig deelnemers, dit keer stokte de teller pas bij 58 deelnemers. Dit was extra opvallend omdat er, zoals altijd, ook meerdere darters niet waren. Kijkende naar de kop van de stand waren er zelfs drie darters van de vier bovenste plaatsen afwezig.

Er waren echter nog genoeg andere goede darters. Zo hadden de gebroeders Brent en Lars Plaisier de weg naar de Proosdijhal gevonden. Zij moesten echter tegen elkaar in de kwartfinale. Brent won deze prestigestrijd en stoomde uiteindelijk door naar de finale. Wouter van de Vegt, finalist op de eerste speelavond van het seizoen, en debutant Kenzo bereikten de halve finale. Rick Fransen was uiteindelijk de verassende finalist, het was zijn derde finale ooit in het hoogste niveau. Hij wacht echter nog op zijn eerste overwinning. Brent werd de grote winnaar van de avond, hij won voor de vijfde keer ooit de speelavond. Hiermee kwam hij op gelijke hoogte met zijn broer Lars. Als klap op de vuurpijl had Brent met een finish van 137 de hoogste uitgooi van de avond. Dit was wel een beetje zuur voor Fabian van de Hulst, die met een even mooi 136 finish net naast een prijs greep.

Floortje van Zanten profiteerde in tweede instantie van de afwezigheid van de darters aan de kop van de stand. Zij won de finale van het tweede niveau tegen Tibor Hogervorst. Floortje mocht ook gooien voor de Triple Pot, maar had hier helaas geen succes. Tjitte Miedema won het derde niveau, Sander ter Schure was de finalist. Voor Gilbert van Eijk was het na drie keer scheepsrecht. Na twee verloren finales won hij nu wel het vierde niveau, finalist was André.

2324-11-1
2324-11-2
2324-11-3
2324-11-4
previous arrow
next arrow

Speelavond 11WinnaarFinalist
WinnaarsrondeBrent PlaisierRick Fransen
Tweede niveauFloortje van ZantenTibor Hogervorst
Derde niveauTjitte MiedemaSander ter Schure
Vierde niveauGilbert van EijkAndré
Overig :Deelnemers :58
Hoogste uitgooiBrent Plaisier137
Triple PotFloortje van Zanten, mis2111 + 169 = 2280
Mystery OutGeen winnaar57 + 5 = 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *