Danny Zorn wint Kudelstaart Open.

De lange zomerstop was eindelijk voorbij, de darters hadden er afgelopen vrijdag duidelijk weer zin in. De sporthal de Proosdijhal stroomde met maar liefst 50 deelnemers lekker vol. Nadat de organisatie er snel drie dartborden bij had gezet kon de eerste speelavond beginnen. De eerste speelavond was tevens de Kudelstaart Open. Ondanks de hoge opkomst, de vele nieuwe gezichten en het hoge niveau, was het toch ‘good old’ Danny Zorn die er met de fel begeerde hoofdprijs vandoor ging. Het was zijn derde Open Kudelstaart titel ooit. De vorige titel was maar liefst 10 jaar geleden. Wouter van de Vegt was de verassende finalist. Ook Ilona van Emden wist met een plek in halve finale te stunten. De andere halve finalist was Arie van de Eijkel.

Omdat het tevens een gewone speelavond was waren er nog drie niveaus. Maar liefst vier van de zes finalisten eindigden het vorige seizoen in de Top Tien, een teken aan de wand van het hoge niveau van deze avond. Dennis Splinter, de nummer vier van vorig seizoen, won de finale van het tweede niveau. Nieuwkomer Patrick Mourits werd knap tweede. Joris ‘Atlas’ Voorn (achtste) leverde een wereldse prestatie en won het derde niveau, finalist was Danny van de Plas. De finale van het vierde niveau spande echter de kroon. Daar waar normaal gesproken de mindere darters een prijs kunnen pakken, was het nu een strijd tussen de nummer twee en vijf van het vorige seizoen. René Kruit en Tjitte Miedema stonden in de poule ook al tegenover elkaar. Zij verdeelden deze avond gebroederlijk de overwinningen, maar René won de belangrijkste; de finale. Tot slot had Huib Gootjes met een 124 Bull’s Eye finish de hoogste uitgooi van de avond.

De Poel’s Eye dankt de Dartwinkel Mijdrecht voor de sponsoring van de bekers en Kwekerij Nooit Gedacht voor de prachtige bossen Hortensia’s .

2324-01
2324-02
2324-03
2324-04
previous arrow
next arrow

Compleet overzicht van de avond:

Speelavond 1 & Open WinnaarFinalist
WinnaarsrondeDanny ZornWouter van de Vegt
Tweede niveauDennis SplinterPatrick Mourits
Derde niveauJoris VoornDanny van de Plas
Vierde niveauRené KruitTjitte Miedema
Overig :Deelnemers :50
Hoogste uitgooiHuib Gootjes124
Triple PotFrank Droogh, mis2645 + 126 = 2771
Mystery OutGeen winnaar34 + 9 = 43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *