Daan Broekhuizen is kampioen.

René, kampioen Daan en Bak.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was in de sporthal Proosdijhal de twaalfde, en laatste, speelavond van de dartclub Poel’s Eye. De halve finale tussen Daan Broekhuizen en René Kruit was eigenlijk de finale van het seizoen. De winnaar zou zich tot kampioen kronen. Na een spannende wedstrijd kwam Daan als grote winnaar uit de strijd. Hierdoor werd Daan Broekhuizen voor het eerst ooit kampioen bij de Poel’s Eye ! Als klap op de vuurpijl won hij aansluitend ook de finale en de laatste periode. Het feit dat de laatste speelavond pas de beslissing bracht, gaf aan dat René óók een topseizoen had. Hij werd samen met Daan de winnaar van de laatste periode.

Finalisten op de laatste avond.

Elmedin Yakub was de verassing van de dag. Hij bereikte voor het eerst ooit de grote finale. De hoogste uitgooi van de avond was 118, dit werd gegooid door Dirk Jan van de Wilt én Dennis Splinter.

Het lukte Danny de Hartog op het nippertje om terug te keren in de Top Tien. Slachtoffer van deze gang van zaken was Tjitte Miedema. Op de eerste vier darters na wisselden de darters binnen de Top Tien nog van positie, maar uiteindelijk werden al deze darters aan het eind van de avond gehuldigd.

De Top Tien.

De uiteindelijke Top Tien is geworden;
1. Daan Broekhuizen, 2. René Kruit, 3. Bak, 4. Martin Bax, 5. Dennis Splinter, 6. Floortje van Zanten, 7. Ronald Baars, 8. Tim van de Poel, 9. John Guldemond, 10. Danny de Hartog.

Hoewel de laatste avond achter de rug is, is het seizoen van de Poel’s Eye nog niet helemaal voorbij. Over twee weken, op vrijdag 24 juni, is nog het Blind Koppel Toernooi. Bij dit toernooi wordt per ronde geloot wie mét en tegen wie gooit. Dit is altijd een uitermate gezellig toernooi. Deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is nog meer informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *