Jonny Nijs slaat dubbelslag.

Nieuwe Meerbode, 5 mei 2022.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was in de sporthal Proosdijhal de negende speelavond van de dartclub Poel’s Eye. John Guldemond en Danny Zorn bereikten knap de halve finale. Vooral Danny toverde een uitstekende partij op het bord tegen Daan Broekhuizen. Hoewel Jonny er na de verloren finale van het koppel toernooi nu alleen voor stond, weerhield hem dit er niet van om weer de finale te bereiken. Ook Erik Jan bereikte de grote finale. Hoewel Erik Jan in het verleden 13 keer de speelavond won ging Jonny er met de overwinning vandoor. Met deze overwinning kwam hij op gelijke hoogte met zijn vrouw Floortje van Zanten, beiden wonnen tot nu toe 6 speelavonden bij de Poel’s Eye. Jonny sloeg een dubbelslag, want met een zeer mooie uitgooi van 146 tekende hij ook nog eens voor de hoogste uitgooi van de avond.

Op de negende speelavond viel ook de beslissing in de derde periode. Omdat de top 3 allen evenveel punten verzamelden op deze avond veranderde de stand uiteindelijk niet. Zodoende werden Daan Broekhuizen en Martin Bax periode kampioen. Het was de vierde keer (in 17 periode’s) dat de eer gedeeld werd. Martin won tot nu toe veruit de meeste periode titels (6), terwijl Daan zich bij het rijtje met 2 titels voegde (bij Christopher Brouwer, Ronald Baars en Tim van de Poel).

In het tweede niveau bereikten Huib Gootjes en Menno de halve finale, maar de finale ging tussen Gilbert van Eijk en René Kruit. Gilbert won dit seizoen 3 keer een finale, maar René ging er nu met vier titels overheen. René is dit seizoen van alle markten thuis, hij verzamelde deze overwinningen in het derde, tweede (2 keer) en het hoogste niveau.
Volgende week vrijdag 13 mei is de volgende speelavond. De inschrijving sluit 20.00 uur. Deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is nog meer informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *