Floortje wint avond en periode, vader Jan maakt feest compleet.

Nieuwe Meerbode, 24 oktober 2019.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was in het Dorpshuis van Kudelstaart de derde speelavond van de dartclub Poel’s Eye. De opkomst was met 35 deelnemers uitstekend. Tot nu toe is het het seizoen van de ‘come backs’. De eerste speelavond werd, vier jaar na zijn vorige overwinning, gewonnen door Danny de Hartog. De tweede speelavond won Rene Kruit na twaalf jaar droogte. De afgelopen speelavond werd knap gewonnen door Floortje van Zanten. Haar vorige overwinning was acht jaar geleden.

Op de derde speelavond viel tevens de beslissing van de eerste periode. De strijd ging uiteindelijk (logischerwijs) tussen de drie speelavond winnaars. Rene Kruit won het tweede niveau maar redde het daar net niet mee. Danny de Hartog had deze avond met 124 de hoogste uitgooi van de avond. Hij kreeg hiervoor twee bonuspunten, maar kwam daarmee uiteindelijk één puntje te kort voor de eerste periode titel. Floortje won deze avond dus op alle fronten en ging met de eerste periode titel aan de haal, een uitstekende prestatie ! Als klap op de vuurpijl won vader Jan het vierde niveau. Overige wapenfeiten van de twee hoogste niveaus : Tjitte Miedema en Christopher Brouwer bereikten de halve finale, terwijl Alwijn Saarloos zijn debuut opluisterde met een finale plaats. De maat van Alwijn, Rick de Bruin, bereikte de halve finale van het tweede niveau, net als Peter van de Laarse. Ronald Baars bereikte de finale, maar verloor voor de tweede keer deze avond van Rene Kruit. Er waren er nog twee niveaus, hierover volgt volgende week een verslag.

Volgende week vrijdag 1 november is de volgende speelavond van de Poel’s Eye, met hopelijk weer veel nieuwe gezichten. Elke darter kan zonder opgave vooraf meedoen, de Poel’s Eye is laagdrempelig en geschikt voor alle niveaus; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Man en vrouw, jong en oud, iedereen speelt door elkaar, maar dankzij het vier niveau systeem komt iedereen op zijn eigen niveau terecht. Het motto van de Poel’s Eye is dan ook niet voor niets: “Zoveel mogelijk darten, op zoveel als mogelijk het eigen niveau”. Deelname is geheel vrijblijvend en houd geen verplichtingen voor later in het seizoen in. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is nog meer informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *