Tibor en Sander winnen finale.

Nieuwe Meerbode, 8 maart 2018.

Kudelstaart. De elfde speelavond van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart werd gewonnen door William Hunitetu. Het was zijn twaalfde overwinning ooit. Hij won de finale van Marco Cornelisse.

Er waren nog drie niveaus. Twee nieuwelingen bereikten knap de halve finale van het tweede niveau. Ramon van Dam en Remy werden echter door Ilona van Emden en Tibor Hogervorst afgestopt. Tibor won vervolgens de finale, waarmee hij tegelijk goede zaken deed voor de vierde periode. Op het derde niveau bereikten Martin Bax en Luc van de Meer de halve finale, maar de finale ging uiteindelijk tussen Danny de Hartog en John Guldemond. Uiteindelijk won Danny voor de tweede keer dit seizoen, en de achtste keer ooit (waarvan twee keer het hoogste niveau), de finale. Op het vierde niveau ging de laatste wedstrijd, de finale dus, tussen Sander ter Schure en Anno. Eerder dit seizoen verloor Sander een finale, maar nu bleef hij aan de goede kant van de streep. Het was zijn tweede overwinning bij de Poel’s Eye ooit.

Deze speelavond was de tweede avond van de drie avond durende periode kampioenschap. Op de volgende speelavond is dus de ontknoping van de vierde periode. Tjitte Miedema leidt, mede dankzij de hoogste uitgooi van de avond van 144, de dans. Op de tweede plaats volgt de al genoemde Tibor en als derde volgt de verassend goed presterende Rene van Veen. Ook Danny de Hartog, Huib Gootjes, Joris Voorn, Rene Verhoeven en Gilbert van Eijk maken nog een goede kans.

Morgen, vrijdag 9 maart, is de volgende speelavond, met hopelijk weer veel nieuwe gezichten. Elke darter kan zonder opgave vooraf meedoen, de Poel’s Eye is laagdrempelig en geschikt voor alle niveaus; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Man en vrouw, jong en oud, iedereen speelt door elkaar, maar dankzij het vier niveau systeem komt iedereen op zijn eigen niveau terecht. Het motto van de Poel’s Eye is dan ook; zoveel als mogelijk darten, op zoveel als mogelijk het eigen niveau. De stand, punten en periode kampioenschappen zijn interessant voor de regelmatige bezoeker, de avonden zijn echter dartstoernooitjes op zich. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost 4 euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is nog meer informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *