Marco Cornelisse wint weer eens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was het twee wekelijkse dart festival voor alle inwoners van de gemeente Aalsmeer en omgeving. Aangezien iedereen, zoals gewoonlijk, mee mocht doen, was het de vraag wie er kwamen opdagen. Marco Cornelisse, Roy de Jong, Rene Verhoeven en Victor van Schie waren de ‘onverwachte’ klanten. Zij komen in een seizoen een enkel keertje opdagen. En dat mag ook, want de Poel’s Eye heeft een open deur beleid, hoe meer (verschillende) zielen, hoe meer vreugd. In ieder geval presteerden zij alle vier uitstekend. Victor was voor de tweede keer dit seizoen aanwezig, en voor de tweede keer haalde hij knap de halve finale van het Hoogste Niveau. Ook Huib Gootjes bereikte de halve finale. Frappant genoeg was Huib juist de meest ervaren Poel’s Eye speler. Hij miste tot nu toe slechts 10 van de 253 speelavonden. Hij stond voor de negende keer ooit in de halve finale, maar bereikte nog nooit de Grote Finale. Terwijl op de televisie de klassieker van de PDC te zien was, Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor, vond in het Dorpshuis zijn eigen klassieker plaats; Gerard Bak tegen Marco Cornelisse. Zij wonnen in het eerste seizoen van de Poel’s Eye al speelavonden; Bak zeven en Marco vier. In de dertien seizoenen daarna wisten zij hun titelarsenaal uit te breiden tot 30 (Marco) en 23 (Bak). Zes keer stonden zij tegenover elkaar, vier keer won Marco. Hoewel Marco dus beter cijfers kon weerleggen, pakte Bak, mede dankzij een 115 finish, een 2- 0 voorsprong in deze finale. Marco kwam echter sterk terug en zou uiteindelijk alsnog knap zegevieren.

Roy en Rene presteerden ondertussen uitstekend in het tweede niveau. Rene bereikte, net als Albert Geleijn, de halve finale. Roy bereikte zelfs de finale, tegenstander werd Martin Bax. Voor Martin werd het alweer zijn vierde finale dit seizoen. Voor Roy was het zijn twaalfde finale ooit, vier daarvan waren op het Hoogste Niveau, waarvan hij er twee won. Zijn laatste titel (op het derde niveau) was echter alweer drie seizoenen geleden. Roy liet echter zien dat hij het darten niet was verleerd. Niet alleen had hij met een 118 finish de Hoogste Uitgooi van de avond, ook wist hij de finale te winnen.

Hoe het de darters verging op het derde en vierde niveau leest u volgende week in dit medium. Volgende week is er geen gewone speelavond, maar het Blind Koppel Toernooi op zaterdag 14 januari. Bij dit toernooi hoeft men niet met de ogen dicht te gooien, maar wordt elke darter vijf ronden lang blindelings gekoppeld aan een dartsmaat en twee tegenstanders. Dit ‘darters roulatie systeem’ werkt sfeer verhogend want bijkans iedereen komt elkaar vroeg of laat tegen als mede- of tegenstander. Uiteindelijk is er een winnaar en verliezerronde. Jong, oud, man en vrouw zijn van harte welkom. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *