Tjitte Miedema gooit 160 uit.

Nieuwe Meerbode, 25 februari 2016.

Kudelstaart. De vorige speelavond van de dartclub Poel’s Eye was de tiende speelavond van het veertiende seizoen in het Dorpshuis van Kudelstaart. De opkomst was met 48 deelnemers uitstekend. Brent Plaisier won uiterst knap voor het eerst ooit een spelavond bij de Poel’s Eye. Hij was de 68ste winnaar ooit na 240 speelavonden. In de loop der jaren werden er steeds meer finales op een speelavond gespeeld. In de eerste twee jaren was er nog maar één niveau, vanaf het derde seizoen kwam er een verliezerronde bij. In het achtste seizoen werd het aantal niveaus uitgebreid naar drie, en in het tiende seizoen werd het huidige vier niveau systeem geïntroduceerd. Oftewel; vanaf toen werden er vier finales per speelavond gespeeld. Zodoende werden er op de speelavonden tot nu toe in totaal maar liefst 580 finales gespeeld op allerlei niveaus.

Danny Zorn stond op de afgelopen speelavond voor de 52ste keer (!) in een finale. In totaal won Danny 31 finales (waarvan maar liefst 23 op het hoogste niveau). Op deze avond veloor Danny echter de finale op het tweede niveau van Kilian Broeren. Kilian won zodoende voor de zevende keer ooit een finale, waarvan twee op het hoogste niveau. Ilona van Emden en Oscar Gootjes bereikten op dit niveau de halve finale. Op het derde niveau bereikte een andere Gootjes (Huib) wel de finale, en wel voor de 25ste keer ooit. Door van Ronald van de Meer te winnen won Huib voor de twaalfde keer een finale. Jan van Zanten en Danny de Hartog bereikten de halve finales. Op het vierde niveau bereikte Job van Rijsse voor de derde keer dit seizoen de finale. Job won tot nu toe één keer. Ook tegenstander Jarek Sarna slaagde daar dit seizoen in. Uiteindelijk was het Job die voor de tweede keer victorie kon kraaien.

Ook Tjitte Miedema gilde deze avond van plezier. Met een schitterende 160 finish had hij niet alleen de Hoogste Uitgooi van de avond, maar ook van het seizoen tot nu toe. Volgende week vrijdag, 26 februari, worden de finales 581 tot en met 584 gepeeld. De Poel’s Eye is geen besloten club, iedereen is van harte welkom en van te voren opgeven is niet nodig. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is meer informatie te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld alle 1060 finalisten en 580 winnaars terug vinden onder het kopje ‘Historie’ en ‘Finales vorige seizoenen’. Kom gerust darten, en wellicht staat u naam er binnenkort tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *