Erik Jan en Victor winnen.

Nieuwe Meerbode, 11 februari 2016.

Kudelstaart. De vorige speelavond van de dartclub Poel’s Eye was de negende van het seizoen in het Dorpshuis van Kudelstaart. De opkomst was met 56 deelnemers de hoogste in drie jaar tijd. Christopher Brouwer won deze drukke speelavond door in de finale te winnen van Remco Maarse. Hiermee ‘revancheerde’ Christopher zich voor zijn verloren finale in de Kudelstaart Open.

Marco Cornelisse werd Open kampioen, maar werd op deze speelavond door Remco naar het tweede niveau gestuurd. Vervolgens won Marco al zijn wedstrijden, inclusief de finale tegen Ilona van Emden. Gilbert van Eijk en Dons bereikten de halve finale op dit (tweede) niveau.

Luc van de Meer won in de poule knap van Tjitte Miedema, maar ging helaas toch door naar de B ronde. Door echter achtereenvolgens knap drie wedstrijden te winnen bereikte Luc de halve finale van het derde niveau, net als ‘good old’ Rene Kruit. De finale ging echter tussen toppers als Nick Dekker en Erik Jan Geelkerken. Voor Erik Jan was het alweer zijn vijfde finale van dit seizoen, voor Nick zijn derde. Uiteindelijk won Erik Jan voor de derde keer dit seizoen een finale (waarvan één keer de ‘Grote Ronde’).

Ook op het vierde niveau bereikte een ‘oude bekende’ de halve finale, namelijk Jan Bruinsma. Net als Pietje van Overbruggen bereikte hij echter niet de finale. Job van Rijsse mocht proberen om voor de tweede keer dit seizoen dit niveau te winnen. Voor tegenstander Victor van Schie was het zijn elfde finale ooit. Door deze finale te winnen breidde Victor zijn zegereeks uit tot zes gewonnen finales.

‘Frappant’ was dat Poule D achteraf gezien uiteindelijk drie (verliezende) finalisten opleverde. Dan deed Poule H het beter, want ook deze poule leverde drie finalisten op, waarvan er twee wisten te winnen. Ronald Baars was de enige uit poule H die niet een finale wist te bereiken, maar hij had daarentegen met een prachtige finish van 132 de Hoogste Uitgooi van de avond.

Na een radiostilte van vier weken in verband met de Dutch Open is morgen, vrijdag 12 februari, dan eindelijk de volgende speelavond. De Poel’s Eye is geen besloten club, iedereen is welkom en van te voren opgeven is niet nodig. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is meer informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *