Christopher Brouwer wint.

Nieuwe Meerbode, 29 oktober 2015.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de vierde speelavond van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart. Het werd met 46 deelnemers de best bezochte speelavond van dit seizoen tot nu toe. Vorig seizoen was de laatste speelavond met 47 deelnemers het drukst bezocht, dat werd nu dus bijna geëvenaard. Tot nu toe was de opkomst gemiddeld vier personen per speelavond hoger dan vorig seizoen, een veel belovend begin van hopelijk een mooi seizoen met vele nieuwe deelnemers. Ook op de afgelopen speelavond waren er weer nieuwelingen, een heugelijk feit.

De avond werd begonnen met twaalf spannende poules. Na 66 wedstrijden trok de rook weer op en bleken er weer opmerkelijke feiten genoteerd te zijn. De huidige koploper (William Hunitetu) en de regerend kampioen (Danny Zorn) bleken tot de B ronde veroordeeld te zijn omdat zij als derde in de poule eindigden. Sander Molenaar en Peter van de Laarse speelden een hoofdrol in deze spectaculaire gebeurtenis. Ook Luc van de Meer was spectaculair bezig, hij bereikte knap de kwartfinale van het hoogste niveau, net als John Kater, Tjitte Miedema en Remco Maarse. Ook Victor was ‘victoriaans’ aanwezig, hij bereikte voor het eerst ooit de halve finale van het hoogste niveau, een top prestatie. Tom Keijzer was de andere verassende component in de halve finale. Naar eigen zeggen had hij sinds vorig seizoen geen pijl meer aangeraakt, maar daar merkten zijn tegenstanders bitter weinig van. De uiteindelijke ‘echte’ hoofdrolspelers waren echter Erik Jan Geelkerken en Christopher Brouwer. Zij ontliepen elkaar niet veel wat betreft statistieken in het verleden, zowel wat betreft het aantal finales op het hoogste niveau (10 om 9 in het voordeel van Erik Jan) als het aantal speelavond overwinningen. Christopher kwam nu echter op gelijke hoogte met Erik Jan door voor de derde keer ooit knap deze druk bezochte speelavond te winnen.

De twee reuzendoders uit de poule, Sander en Peter, waren op het tweede niveau beland. Peter strandde pas in de kwartfinale, net als Johan Witte, Patrick Pasterkamp en Huib Gootjes. Gilbert van Eijk en Tibor Hogervorst bereikten zelfs de halve finale. Sander Molenaar was echter niet te stuiten. Na de winst in de poule op William won hij nu in de finale van de hoog aangeschreven Nick Dekker. Hiermee verbeterde Sander zijn prestatie van de vorige speelavond toen hij op hetzelfde niveau tweede werd. Het was zijn tweede winst in een finale ooit.

Volgende week kunt u lezen hoe het ging op het derde en vierde niveau. Dit kunt u ook alvast lezen op de website www.poelseye.nl. Hier kunt u ook de hele finale op het hoogste niveau tussen Christopher en Erik Jan terug zien, , met twee 180-ers van laatst genoemde. Volgende week vrijdag, 6 november, is de volgende speelavond. Hopelijk is de opkomst wederom hoog. Nieuwelingen zijn altijd meer dan welkom. Wees niet bang dat het niveau te hoog is, want juist om die reden zijn er vier niveaus. Het motto van de Poel’s Eye is niet voor niets; ‘zoveel als mogelijk darten, op zoveel als mogelijk het eigen niveau. Wel zo gezellig!’ Elke darter kan zonder opgave vooraf meedoen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *