Job van Rijsse wint finale.

Mieuwe Meerbode, 8 oktober 2015

Kudelstaart. De vorige speelavond was de tweede van het seizoen van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart. De opkomst was met 45 deelnemers uitstekend, nu al een verbetering van de drukste avond van vorig seizoen (44 deelnemers). Tot vreugde van de organisatie waren er wederom enkele ‘nieuwe’ darters. De Poel’s Eye is namelijk geen besloten club, maar heeft zijn deuren wagenwijd openstaan voor alle darters uit Aalsmeer en verre omgeving. Ook, of misschien wel juist, voor de ‘recreatieve’ darter is het Dorpshuis de juiste dart locatie. Er zijn namelijk vier niveaus zodat darters die de avond met enkele verliespartijen zijn begonnen toch nog in de prijzen kunnen vallen. Zo bereikten Jarek Sarna, Jan van Zanten en twee Peters (Hulscher en van de Laarse) de kwartfinale van het derde niveau. Henny Taal bereikte knap de halve finale in deze ronde, net als Rinus Jurka. De finale ging echter tussen de toppers Tjitte Miedema en Kilian Broeren. Beide darters wonnen meerdere keren het hoogste niveau, Tjitte zes keer en Kilian twee keer. Ondanks deze verhoudingen was het Kilian die knap wist te winnen. Kilian verzekerde zich van nóg een prijs. Met een prachtige finish van 148 had hij de hoogste uitgooi van de avond.

Op het vierde niveau volgde Joyce Kommers zowel het goede als het verkeerde voorbeeld van ‘mede dame’ Henny op het derde niveau. Net als Henny bereikte Joyce de halve finale, maar ook zij verloor in dit stadium. Ook Sander ter Schure bereikte de halve finale. De finale ging echter tussen Martijn Vos en Job van Rijsse. Voor Martijn was het zijn tweede finale ooit, maar voor oudgediende Job de eerste. Job was de eerste zes seizoenen een trouwe klant van de Poel’s Eye, maar daarna raakte hij de weg naar het Dorphuis een beetje kwijt. Gelukkig heeft hij de lol en de vorm in het darten weer gevonden. Dit resulteerde uiteindelijk in zijn eerste prijs bij de Poel’s Eye.

Zoals vorige week gemeld won Danny Zorn op het hoogste niveau, dit was zijn 22ste speelavond overwinning ooit. Hiermee kwam hij op gelijke hoogte met Bak. Marco Cornelisse heeft echter drie sterren op zijn shirt, want hij won tot nu toe 30 speelavonden. Erik Jan Geelkerken won tot nu toe drie speelavonden, maar op de afgelopen speelavond won hij het tweede niveau. Dit was zijn negende overwinning bij de Poel’s Eye (alle niveaus meegerekend).

De volgende speelavond is morgen, vrijdag 9 oktober, met hopelijk weer veel nieuwe dart liefhebbers. Vier nieuwe ronden, vier nieuwe kansen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een zogenaamd open deuren beleid; lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *