Harold en D’ltri in Amsterdamse finale.

Nieuwe Meerbode, 19 februari 2015.

D'ltri en Harold

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de negende speelavond van het seizoen van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart. Er kwamen veertig dart liefhebbers, iets meer dan de gemiddelde opkomst (39) tot nu toe. Veertig darters was ook heel handig voor speelschemaleider Pieter Langelaan, hij kon precies tien poules met vier deelnemers formeren. Eén van deze poules was bijzonder sterk bezet; Danny Zorn, William Hunitetu, Erik Jan Geelkerken en Jeroen van den Helder moesten al vroeg op de avond de strijd met elkaar aan. Zo wonnen Danny en William gezamenlijk maar liefst zeven van de acht gespeelde speelavonden tot nu toe. Erik Jan was de nummer vier van de ranglijst en Jeroen dart in de eredivisie. Na al het strijd geweld bleken William en Danny als eerste en tweede geëindigd, zodat zij hun weg in de winnaarronde mochten vervolgen. Zij bereikten vervolgens de halve finale, net als Davey Monsees en Tim van de Poel. Danny wist Davey nipt te verslaan, maar William kwam tegen Tim net te kort. Tim won trouwens de overgebleven speelavond die Danny of William niet wonnen. Maar deze speelavond werd toch weer ‘gewoon’ gewonnen door Danny. Het was alweer zijn vijfde speelavond overwinning van dit seizoen en zijn twintigste ooit. Hiermee naderde hij Bak die tot nu toe tweeëntwintig speelavonden won. Zelfs Marco Cornelisse met negenentwintig speelavond overwinningen komt met dit tempo in zicht.

Op het tweede niveau maakten twee darters uit Amsterdam furore. Harold Hostmann werd door William naar het tweede niveau verwezen, zoals D’ltri Somai door Danny de Hartog. Vervolgens wonnen zij echter al hun wedstrijden, ook tegen Rick Fransen en Ilona van Emden in de halve finale. In de finale besliste Harold de onderlinge twist in zijn voordeel. Danny de Hartog had met een zeer hoge uitgooi van 158 de Hoogste Uitgooi van de avond, welke tevens de Hoogste Uitgooi tot  nu toe van het seizoen was. Pietje van Overbruggen werd voor de Triple Pot uitgeloot om drie pijlen op een dartbord met kleinere vakjes te gooien. Het was voor Pietje alweer de vierde keer ooit dat hij een poging mocht wagen. De vorige keer wist hij nog één keer raak te gooien, dit keer mislukte dat jammerlijk. Volgende week wordt uit de doeken gedaan wat er op het derde en vierde niveau gebeurde. Dit, of alle overige informatie van de dartclub, kunt u ook op de website www.poelseye.nl alvast lezen.

De volgende speelavond van de Poel’s Eye is volgende week, vrijdag 27 februari. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een open deuren beleid, lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig, u bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *