Johan van Polanen tweede.

Nieuwe Meerbode, 30 oktober2014.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de derde speelavond van de dartclub Poel’s Eye. De vorige speelavond leverde zeer verassende winnaars op. Nieuwkomer Patrick van Santen won toen de speelavond. Ook op de derde speelavond kwam een ‘buitenstaander’ ver. Johan van Polanen kwam ‘helemaal’ uit Noordwijk richting Kudelstaart getogen. Hij kwam terecht in Poule H. Deze Poule bleek op het eind van de avond drie finalisten op te hebben geleverd. Alleen Philip Scholten strandde voortijdig, al bereikte hij wel de kwartfinale van het derde niveau. De overige drie ‘Poule H leden’ bereikten een finale. Piet van Overbruggen won het vierde niveau. Raymond van de Weiden bereikte de finale van het tweede niveau. Maar Johan van Polanen bleek niet alleen de sterkste van Poule H, ook kwam hij terecht in het hoogste niveau. In de kwartfinale trof Johan Poel’s Eye topper William Hunitetu, dat was de tegenstander waarvan Johan op de eerste speelavond in de kwartfinale van had verloren. Dit keer won Johan echter wel. Toen hij daarna ook nog eens won van Ilona van Emden, stond hij pardoes in de finale. Hierin moest hij aantreden tegen een andere Poel’s Eye topper, Danny Zorn. Het werd een memorabele finale. Het werd namelijk de eerste finale van de Poel’s Eye die geheel terug te zien is op de website van de Poel’s Eye. Drie camera’s registreerden alle gebeurtenissen. Eén camera richtte zich op de darters, een andere camera richtte zich op het dartsbord en de laatste camera registreerde alle genoteerde scores op het schrijfbord. Zodoende is nu terug te zien op de website www.poelseye.nl hoe Danny won van Johan.

Op het tweede niveau was Luc van de Meer de verassing van de dag. Hij bereikte, na een knappe overwinning op Jeroen van den Helder, de halve finale, maar moest hierin zijn meerdere erkennen in Bak. Raymond van de Weiden was ook verassend sterk. Hij boekte twee knappe overwinningen op gerespecteerde darters als Martin Bax en Erik Jan Geelkerken. In de finale was het uiteindelijk toch ‘good old’ Bak die als overwinnaar te voorschijn kwam.

De auto richting Noordwijk werd niet alleen door Johan met prijzen gevuld. Metgezel Ben van de Zalm won zelfs twee prijzen. Hij won een finale (op het derde niveau) en had met een prachtige 120 finish de hoogste uitgooi van de avond.

Hoe de Ben de finale won, en Piet het vierde niveau, kunt u volgende week lezen in dit medium, of alvast op de website www.poelseye.nl De volgende speelavond is volgende week vrijdag 7 november. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een open deuren beleid, lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig, u bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *