Guido wint zijn eerste finale.

Nieuwe Meerbode, 23 oktober 2014.

Kudelstaart. Twee weken geleden was de tweede speelavond van de dartclub Poel’s Eye. Zoals vorige week gemeld leverde de speelavond zeer verassende winnaars op. Het hoogste niveau werd voor de afwisseling eens niet gewonnen door William Hunitetu of Wim Grapendaal (zij wonnen de laatste elf speelavonden ieder vijf keer), maar door ‘nieuwkomer’ Patrick van Santen. Hij was weliswaar eens eerder geweest, maar was toen niet echt opgevallen. Nu viel hij dubbel op, want Patrick had met een mooie 130 finish ook nog eens de hoogste uitgooi van de avond. Rick Fransen bereikte, ook min of meer verassend, voor de tweede keer ooit de finale. John Guldemond had al eens het derde en vierde niveau gewonnen, op de tweede speelavond won hij knap het nog meer in aanzien staande tweede niveau. Tjitte Miedema was de verliezende finalist.

De tweede speelavond bewees dat de finales bereiken van het derde en vierde niveau (de B Ronde) ook nog niet zo makkelijk was. Van het eredivisie team Bak BV bereikte enkel Danny Zorn de A Ronde. Tim van de Poel en Bak belandde in de derde ronde en troffen elkaar in de kwartfinale. Tim won deze slag, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de verassend sterk acterende Guido Scholten. Guido stond zodoende voor het eerst ooit in een finale bij de Poel’s Eye, net als zijn tegenstander Rakesh Gobind. Uiteindelijk werd Guido de trotse winnaar. Joris Voorn strandde in deze ronde in de halve finale. Wel was hij eerder op de avond verantwoordelijk dat een andere Bak BV-er, Jeroen van den Helder, in het vierde niveau belandde. Jeroen bereikte vervolgens de finale, maar zijn tegenstander was zeker geen ‘makkie’. Gilbert van Eijk eindigde de afgelopen twee seizoenen niet voor niets in de Top Tien. Uiteindelijk was het dan toch Jeroen die de laatste finale wist te winnen.

De volgende speelavond is morgen, vrijdag 24 oktober. Vier nieuwe ronden, vier nieuwe kansen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een zogenaamd open deuren beleid; lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *