Dart seizoen van start.

Nieuwe Meerbode, 25 september.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Kudelstaart. Het nieuwe seizoen bij de Poel’s Eye is dan eindelijk begonnen met de Open Kudelstaart. Dit daverende begin leverde een nieuwe kampioen op. William Hunitetu bleek nipt te sterk voor Bak. Omdat er ook een verliezerronde was werden er nog twee darters bewierookt. Ron van Oostwaard (eerste) en Pascal kuilboer gingen ook met prachtige bokalen huiswaarts.

Morgen, vrijdag 26 september, beginnen de ‘gewone’ speelavonden weer. De speelavonden zijn echter geenszins gewoon, maar een doordacht schematisch gebeuren die uitmond in vier (!) niveaus. De speelavonden beginnen met poules. De nummers één en twee gaan naar de A ronde, de nummers drie en vier van de poule gaan naar de B ronde. Hierna volgt een kwalificatie ronde voor de winnaar en de verliezerronde. Zodoende ontstaan er vier niveaus; de A Winnaar ronde, de A Verliezerronde, de B Winnaar ronde en de B Verliezerronde. Het grote aantal dartsborden, het grote scherm op het podium én (vooral) de vakkundige wedstrijdleiding door Pieter Langelaan en Ronald Hirs helpen de speelavond vlot te laten verlopen zodat de finales zo rond de klok van twaalf uur gespeeld kunnen worden. Kortom, voor zowel de geoefende als de recreatieve darter is de dartclub Poel’s Eye ‘the place to be’. Men hoeft geen lid te zijn of van te voren in te schrijven, dus de drempel om (een keer) een avondje te darten ligt erg laag.

Een extra reden om te komen is het spel de Triple Pot. Aan het eind van de avond mag één iemand gooien op een trainingdartsbord, dit wordt bepaalt door een lootje te trekken. Een 20 – zijdige dobbelsteen (!) bepaalt vervolgens welke Triple geraakt moet worden. De gooier mag drie pijlen gooien en per (juiste) Triple krijgt hij één derde deel van het Triple Pot geldbedrag. Aan het begin van het seizoen is het saldo €300. Het geldsaldo van de Triple Pot neemt toe door het verkochte aantal loten (één euro), en af als de juiste Triple wordt geraakt. Doordat Tom Keijzer tegelijk bij de eerste de beste poging van het seizoen één juiste Triple wist te raken is het saldo nu ruim 200 euro.

Maar, de hoofdmoot van de avond is natuurlijk een gezellig avondje darten. Voor de regelmatig komende darter is de stand interessant. Wie wordt de opvolger van Wim Grapendaal ? Wordt William na de Open kampioen ook de kampioen van het seizoen ? Misschien kan drievoudig kampioen Marco Cornelisse op gelijke hoogte komen met viervoudig kampioen Danny Zorn. Of misschien komt er nieuwe kampioen als Erik Jan Geelkerken, Tjitte Miedema of Ronald Baars.

Hoe dan ook, morgen vrijdag 26 september is de eerste speelavond in het Dorpshuis van Kudelstaart. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. Op de website www.poelseye.nl is nog meer informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *