Winst voor Marco, uitgooi voor Ilona.

Nieuwe Meerbode, 31 oktober 2013

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de vierde speelavond van het seizoen van de dartclub Poel’s Eye. Het werd de avond van Marco Cornelisse. Hij won voor de tweede keer dit seizoen een speelavond. In de finale van de A Winnaarronde versloeg hij de regerend kampioen Danny Zorn. Ook nam hij hierdoor in de stand een flinke voorsprong op de nummer twee. Als klap op de vuurpijl won hij ook nog eens de geldpot van de ‘Mystery Out’. Dat was deels geluk, want het rad moest precies op zijn getal stoppen, maar anderzijds moest hij wel eerst een finish van 90 of hoger gooien om met dit spel mee te kunnen doen. Marco had zelfs nog meer geld kunnen verdienen als hij de juiste Triple had gegooid met het spel de ‘Triple Pot’ waar hij óók al voor werd uitgeloot. Er waren deze speelavond echter meer darters aanwezig. Wim Grapendaal en John Kater bereikten de halve finale in de A Winnaarronde, terwijl John Guldemond wellicht de grootste verassing was, hij bereikte knap de kwartfinale, net als William Hunitetu, Christopher Brouwer en Rob Broekhof.

In de A Verliezerronde, het tweede niveau, nam Bak revanche op Erik Jan Geelkerken. Op de vorige speelavond won Erik Jan de finale van Bak, nu versperde Bak in de halve finale Erik Jan de toegang tot de finale. Bak won vervolgens ook de finale van Huib Gootjes. De andere halve finalist was Ilona. Ilona reikte niet alleen ver in het schema, ook had zij de hoogste uitgooi van de avond met een mooie 136 finish. Hubert Jurka, Jan Berk, Tjitte Miedema en Raymond van de Weijden bereikte de kwart finale.

In de B Winnaarronde, het derde niveau, won Jeroen van den Helder de finale van Tim van de Poel. In deze ronde had Henny Taal een positieve uitschieter door de halve finale te bereiken, net als Remco Maarse. Oscar Gootjes, Arnaud van de Graaf, Wim Könst en Ronald Baars bereikten de laatste acht.

Wilco van Det bereikte voor alweer de tweede keer dit seizoen knap de finale van de B Verliezerronde. De winnaar werd echter Rick Fransen. Johan Breur en Rob Braam bereikten de halve finale.

Op de website www.poelseye  is meer informatie over de dartclub Poel’s Eye te vinden. De volgende speelavond is volgende week vrijdag 8 november. Vier nieuwe ronden, vier nieuwe kansen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een open deuren beleid, lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig, u bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *