Erik Jan wint finale van Ronald.

Nieuwe Meerbode, 24 november 2016.

Kudelstaart. Vorige week vrijdag was de vijfde speelavond dit seizoen, en de 250ste ooit, van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart. De avond werd begonnen met tien poules. De betere darters streden voor de eerste twee plaatsen zodat zij in de hogere niveaus terecht kwamen. Dat dit nog niet makkelijk was werd geïllustreerd door Tibor Hogervorst en Remco Maarse. Tibor, die de avond als koploper begon, werd dwars gezeten door Nick Dekker en Rick Fransen, terwijl Remco (winnaar van de eerste speelavond) William Hunitetu en Arie van Hanswijk op zijn pad vond. ‘Nieuweling’ Arie wist al eerder dit seizoen opvallend sterke prestaties neer te zetten. Na de poules volgden de tussenronde en (eventueel) een knock out ronde, en toen alle rook was weggetrokken bleven er acht darters over in de kwartfinale van het Hoogste Niveau. Pietje van Overbruggen en Henny Taal zaten hier ook nog knap bij, een uitstekende prestatie. Moreno Blom en Huib Gootjes bereikten echter de halve finales, maar de finale ging uiteindelijk tussen Ronald Baars en Erik Jan Geelkerken. Erik Jan was favoriet want hij won in het verleden al vier speelavonden, maar voor Ronald was het ondertussen toch alweer zijn zevende Grote Finale ooit. Ronald won dan ook brutaalweg de eerste leg. De tweede leg dacht Ronald een kans te hebben met een restscore van 76, maar Erik Jan wist 73 weg te poetsen. De derde leg begon Ronald met een score van 140, maar Erik Jan antwoordde met een 180-er. Ronald miste nog wel één pijl op de Bull’s Eye om de leg binnen te slepen, waarna Erik Jan dubbel 18 uit gooide. De vierde én vijfde leg was Erik Jan goed op dreef, beide legs gingen binnen zeven beurten uit, zodat zijn vijfde overwinning ooit een feit was. Erik Jan liet in de finale weinig dubbels liggen, zijn uitgooipercentage was een keurige 44%.

John Kater beleefde ook een sterke avond. Niet alleen bereikte hij, na een uitstekende overwinning op Nick Dekker, knap de halve finale van het tweede niveau, ook had hij met een mooie 128 finish de Hoogste Uitgooi van de avond. Rene van Veen, ook al zo’n ‘betrekkelijke nieuweling’, hield John echter uit de finale. Ook de ‘poule geweldenaar’ Rick Fransen bereikte de finale. Rene won eerder dit seizoen het derde niveau, en won deze avond zelfs uiterst knap het tweede niveau, een bevestiging van zijn sterke seizoen tot nu toe.

Hoe het de darters verging op het derde en vierde niveau leest u volgende week. Volgende week vrijdag, 2 december, is de volgende speelavond. Elke darter kan zonder opgave vooraf meedoen, de Poel’s Eye is laagdrempelig en is geschikt voor alle niveaus; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Jong, oud, man en vrouw zijn welkom. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *