Gilbert wint finale.

Nieuwe Meerbode, 17 november 2016.

Kudelstaart. De vierde speelavond van de dartclub Poel’s Eye in het Dorpshuis van Kudelstaart werd gewonnen door Wouter Rietveld, die pas geleden ook de de Kudelstaart Open won. Net als toen werd William Hunitetu tweede. Het tweede niveau werd gewonnen door Gilbert van Eijk. Moreno Blom werd tweede én had voor de tweede keer op rij de Hoogste Uitgooi van de avond, dit keer met een mooie 127 finish. Het was de vijfde keer (in 249 speelavonden) dat iemand twee speelavonden op rij de Hoogste Uitgooi had. William Hunitetu, Danny Zorn, Floor van Zanten en Peter van de Laarse gingen in het verleden Moreno voor.

Een andere jeugdige speler, Giovanni Raineri, was ook goed bezig. Hij bereikte, na een knappe overwinning in de halve finale op topper Ronald Baars, de finale op het derde niveau. Giovanni stond weliswaar al twee keer eerder in een finale, maar dat was het vierde niveau. Deze finale was dus een niveau hoger, en dat was te merken aan de tegenstander, want dat was topper Martin Bax. Martin zou uiteindelijk inderdaad, voor de tweede keer dit seizoen, het derde niveau winnen. Voor Martin was het zijn negende overwinning ooit, keurig verdeeld over het tweede, derde en vierde niveau (elk drie keer).

Ook in het vierde niveau deed een darter ‘onverwachts’ van zich spreken. Yuri van Beringel was pas voor de achtste keer ooit aanwezig, maar ging zienderogen steeds beter darten. Dit resulteerde deze avond in zijn eerste finale plaats ooit. Maar ook in het vierde niveau wist de underdog uiteindelijk niet te stunten in de finale, want het was Robert Cools die er met de overwinning vandoor ging. Het was voor Robert de vierde overwinning ooit (de vorige was tegen Giovanni).

Op de website www.poelseye.nl. is allerlei informatie over de dartclub Poel’s Eye terug te vinden. De volgende speelavond is morgen, vrijdag 18 november, met hopelijk veel nieuwe dart liefhebbers. Jong, oud, man en of vrouw, iedereen is welkom. Vier nieuwe ronden, vier nieuwe kansen. De inschrijving sluit om 20.00 uur, deelname kost vier euro en de minimum leeftijd is 15 jaar. De Poel’s Eye heeft een zogenaamd open deuren beleid; lidmaatschap of van te voren opgeven is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *